Elektronická faktúra

Radi by sme Vám ponúkli možnosť dostávať faktúru len v elektronickej podobe hneď v deň jej vystavenia prostredníctvom e-mailu na Vami zvolenú adresu.

Je to bezplatný, ekologický, prehľadný a jednoduchý spôsob, ako mať faktúry k dispozícii ihneď a vždy. Faktúry posielame vo formáte PDF.

Čo je to elektronická faktúra?

Vďaka bezplatnému zasielaniu faktúry za služby spoločnosti ViVa v elektronickej podobe na vašu e-mailovú adresu získate možnosť vytvorenia archívu a evidencie bez veľkej námahy. Faktúru si môžete vytlačiť kedykoľvek, keď ju budete potrebovať.

Elektronickú faktúru dostanete e-mailom ako dokument PDF. Správa obsahuje digitálny podpis. Jeho platnosť sa overuje certifikátom, ktorý si môžete stiahnuť a jednoduchým spôsobom nainštalovať. Ak sa vám PDF súbor nepodarí otvoriť, skontrolujte, či máte v počítači nainštalovaný program Adobe Acrobat Reader, minimálne vo verzii 9.0. Vo verzii 8.0 žiaľ nie je elektronický podpis dostupný. 

Na základe elektronickej faktúry môžete uhradiť fakturovaný tovar.  Elektronická faktúra je považovaná za plnohodnotný daňový doklad pre daňové účely a je podpísaná elektronickým podpisom v zmysle zákonov a právneho poriadku SR. V prípade potreby ju môžete reklamovať bežnou cestou.


Aktivácia a nastavenia

O zasielanie a/alebo zmenu nastavení elektronickej faktúry môžete požiadať na adrese  katarina.pastierikova@viva-sk.sk alebo zaslaním vyplnenej dohody o zasielaní elektronickej faktúry, ktorú si môžete stiahnuť tu:


Dohoda o aktivácii elektronickej faktúry


Elektronická faktúra vám bude prichádzať od nasledujúceho fakturačného obdobia do e-mailovej schránky. Papierovú faktúru už nebudete dostávať.

K elektronickým faktúram sa dostanete kedykoľvek a kdekoľvek, pokiaľ máte prístup k vašej e-mailovej schránke.

Využívanie služby elektronická faktúra je bezplatné.


Ďakujeme, že myslíte na životné prostredie.

Vaša ViVa

© vivask.sk 2024, beží na systéme sellio od vibration.sk