Mimoriadne úspechy na L'Etape by Tour de France 2024

L'Etape Slovakia by Tour de France je cyklistické podujatie, ktoré umožňuje amatérskym cyklistom zažiť atmosféru a výzvy, ktorým čelí pelotón na legendárnych pretekoch Tour de France. Preteky sa konajú na náročných trasách, ktoré pripomínajú tie z Tour de France, a poskytujú účastníkom možnosť otestovať svoju vytrvalosť, rýchlosť a strategické myslenie v pretekoch, ktoré simulujú podmienky profesionálnej cyklistiky. Toto výnimočné podujatie sa v cyklistickom svete stalo synonymom výzvy a prestíže. Ani rok 2024, štvrtý ročník na Slovensku, nebol výnimkou a medzi účastníkmi sa objavil tím ViVa, ktorý predviedol ohromujúce výkony.

Preteky prilákali do Bratislavy množstvo cyklistických nadšencov z celého Slovenska, z Českej republiky, Poľska či dokonca z Brazílie či Japonska. Mali možnosť vyskúšať si, aké je to byť aspoň na chvíľu súčasťou legendárneho Tour de France. Trasa bola náročná, plná stúpaní, klesaní a technicky náročných úsekov, ktoré preverili každého účastníka. Neopakovateľnú atmosféru Tour de France dopĺňalo objavovanie krás Bratislavy a okolitých Malých Karpát. Súťažiaci mali na výber medzi dvoma trasami: kratšou „The RIDE“ (60 km, +900 m) a náročnejšou „The RACE“ (112 km, +1700 m). Obe trasy viedli okolo historických pamiatok, malebných dediniek a vinárskych mestečiek na Záhorí. Vrcholom zážitku bolo finálne stúpanie na ikonický Kamzík, ktorý sa majestátne týči nad Bratislavou.

Skvelé výsledky tímu ViVa

Tím ViVa opäť dokázal, že patrí medzi elitu. V kategórii Z50, ktorá zahŕňala trať dlhú 60 kilometrov, sa súťažiacej v drese ViVa podarilo obsadiť  prvé miesto s časom 2:12:02. Tento výkon bol výsledkom nielen tvrdej prípravy, ale aj skvelej taktiky počas pretekov.

V kategórii M60 na trati dlhej 112 kilometrov sa pretekárovi ViVa podarilo vybojovať krásne druhé miesto s časom 3:26:19. Tento úspech je dôkazom vytrvalosti a odhodlania, ktoré jazdca poháňali cez náročné stúpania, prevýšenie 1700 m a zložité podmienky.

Úspechy tímu ViVa sú jasným dôkazom, že keď sa spoja talent, tvrdá práca a správna taktika, výsledky na seba nenechajú dlho čakať. Každý člen tímu prispel k celkovému úspechu, či už svojimi individuálnymi výkonmi alebo podporou kolegov na trati. Už teraz sa všetci tešíme na ďalší ročník. 

© vivask.sk 2024, beží na systéme sellio od vibration.sk