Výpredaj
Výrobcovia O firme BLOG Kontakt

Toto ste o toaletách netušili

Trávime na ňom v priemere tri mesiace nášho života. Poznáme ale históriu miesta, ktoré je v mnohých prípadoch zdrojom našej inšpirácie? A vedeli ste o tom, že niektorí ľudia sú ochotní investovať svoju celú výplatu na kúpu nového záchodu? Pozrime sa spoločne na fakty, z ktorých nás niektoré poriadne prekvapili.

História prvých toaliet hovorí, že prvé sa používali už v 3. tisícročí pred našim letopočtom a ako prví si ich vyskúšali obyvatelia dnes už Pakistanu. Toalety napojené na kanalizáciu fungovali aj v čase faraónov v Egypte, či na prelome letopočtov v starovekom Ríme.

Vedeli ste ale, že…

...jedna miliarda ľudí chodí ešte stále na toaletu do prírody?

...prvé zmienky o novom vzhľade toaliet so zabudovaným počítačom, bezdrôtovou klávesnicou, plochou plazmou či LCD monitorom a Wi-Fi pripojením sa datujú od 2. mája 2003?

...v čínskom meste Chongqing otvorili budovu, ktorá má viac než 1000 záchodov, zaberajúcich plochu 3 000 metrov štvorcových?

...Američania platia za splachovanie 0,036 centov za deň?

...pracovný stôl má 400 krát viac baktérii ako záchod?

...v záchodoch - tých austrálskych, môže v pokoji prebývať nejaký plaz a vy o tom vôbec nemusíte vedieť?

Prekvapení?

Vy sa nemusíte stresovať, že na vás zaútočí pytón, lebo v našich geografickej polohe je to veľmi nepravdepodobné. Pracovný stôl si preventívne utrite a vyberte si taký záchod, na ktorom sa budete cítiť dobre. Lebo nezabúdajte na to, koľko času zo života na ňom kreujeme.

Bohatý výber toho najlepšieho nájdete aj na našom eshope alebo priamo na predajni. Príďte si posedieť. 

Štítky

Kategórie článku

Partneri

© vivaeshop.sk 2024, beží na systéme sellio od vibration.sk