ViVa v Miláne

Prešli sme kus cesty, aby sme tu mohli byť s vami. Nielen teraz, ale aj v budúcnosti, na ktorej nám záleží. Slovensko, ako krajina plná energie – dynamická, životaschopná a duchom mladá, sa predstaví na svetovej výstave  EXPO Miláno 2015 s kreatívnym konceptom:

Slovensko je krajina plná energie. Príďte si k nám dobiť „baterky“.

(„Slovakia. Recharge yourself.“).

 A my stojíme priamo pri tom. ViVa spolu s výrobcami Duravit a Hansgrohe sa stala produktovým partnerom samostatnej slovenskej expozície, kde tisíce návštevníkov najväčšej svetovej výstavy môžu spoznať krásu a energiu našej krajiny. Tešíme sa na Vás v Miláne. 

Svetová výstava Expo Milano 2015

144 krajín na jednom mieste

Jedným z najinovatívnejších prvkov výstavy EXPO Miláno 2015 je koncepčný prístup k jej téme:

Uživiť planétu, energia pre život“ („Feeding the planet, energy for life.“)

Motív tohto konceptu sa bude odrážať vo všetkých aktivitách súvisiacich s touto svetovou výstavou. Hoci ústrednou témou je výživa ľudstva, výstava sa zameriava aj na ciele s ňou súvisiace:

  • starostlivosť o životné prostredie, v ktorom žijeme a o miesta na zemi, odkiaľ potraviny pochádzajú,

  • prirodzená biologická úloha zabezpečiť výživu nielen pre seba, ale aj pre ďalšie generácie s ohľadom na životné prostredie a jeho vývoj.

Prognózy dostupnosti zdrojov potravy pre ľudstvo v budúcnosti nie sú priaznivé. Dosiahnutie týchto základných cieľov bude výrazne ovplyvnené ľudským správaním a prístupom k životnému prostrediu a k starostlivosti o našu planétu, čo je veľkou výzvou stelesnenou v posolstve svetovej výstavy EXPO Miláno 2015.

Táto výstava bude veľkým javiskom, na ktorom sa môžu účinkujúce krajiny predstaviť v podobe inovatívnych riešení súvisiacich s výživou planéty a ľudstva a tiež s prístupom k životnému prostrediu.

Svetová výstava EXPO Miláno 2015 sa uskutoční od 1. mája do 31. októbra 2015 na ploche nového výstaviska Rho-Pero v Miláne o rozlohe viac ako 1,1 mil. m 2. S očakávaním viac ako 20 miliónov návštevníkov a viac ako 1 miliardy návštevníkov sa bude 144 krajín prezentovať samostatnými expozíciami. Novinkou bude možnosť navštíviť EXPO Miláno 2015 aj v nočných hodinách a vychutnať si tak vizuálny a gurmánsky zážitok v novej dimenzii.


Slovensko v Miláne

Celková plocha slovenskej expozície je 1 010 m 2. Slovensko bude umiestnené na lukratívnom mieste priamo vedľa pavilónov Japonska, Ruska a Kataru a v blízkosti Nemecka, Rakúska, USA, Monaka či usporiadateľského Talianska. Obsahovo bude rozdelená na dve základné časti.

Zóna pre dobitie energie

Relaxačné miesto v exteriéri expozície, ktorého dominantou je energetický pylón. Tu si návštevník na chvíľu oddýchne, dobije energiu, posedí si na vaku, môže si nabiť aj svoj mobil, tablet či laptop.

Zóna prezentujúca energiu Slovenska a jeho rozmanitosť

Interiérová časť, kde návštevník objaví rôznorodú energiu Slovenska a tiež spojenie moderného dneška s kultúrnou tradíciou v šiestich tematických okruhoch: TRADÍCIE, INOVÁCIE, ŠPORT, KULTÚRA, ZÁŽITKY a VÝŽIVA. V reštaurácii expozície sa návštevník môže zoznámiť s výberom slovenského potravinárstva aj s tradičnými špecialitami v modernej forme a v Slovakia shope si môže zakúpiť suveníry – darčekové predmety, unikátnu USB nabíjačku vyvinutú na Slovensku alebo môže poslať domov pohľadnicu zo Slovenska.

Symbol srdca

Srdce je pre ľudí jednou z najpríjemnejších asociácií života, lásky a energie. Je jeden zo symbolov, ktoré sú pre ľudí veľmi známe a ľahko čitateľné, spojené s hrejivými pocitmi. Zobrazenie symbolu srdca v logu do veľkej miery vychádza z našich najznámejších – tradičných čičmianskych ľudových ornamentov, avšak štylizovaným moderným spôsobom. Graficky je to veľmi silný a jednoznačný motív s možnosťou rozvíjať ho do množstva podôb. 


Chcete sa dozvedieť viac? Prečítajte si ďalšie články na našom BLOG-u.

Kúpeľňa môže byť tým najkvalitnejším miestom vo vašej domácnosti:

vyberte si sprchový kút, vaňu, umývadlo, vodovodné batérie či kúpeľňové doplnky v podobe dizajnových šperkov s úplne novými technologickými vychytávkami, ktoré sú úsporné a jednoduché na čistenie.

Toalety už dnes ponúkajú oveľa viac, ako v minulosti:

vyberte si luxusné, hygienické, jednoduché, kvalitné a variabilné WC, bidet, pisoár či WC doplnky, ktoré si zachovávajú svoj spôsob montáže, len tvar je premyslenejší a funkčnosť kvalitnejšia.

Kuchyňa je srdcom každého domova:

je miestom na každodenné stretávanie, kde sa varí, tvorí, či najčastejšie upratuje. Doprajte si aj tu o niečo viac pohodlia vďaka našim drezom, kuchynským batériám či kuchynským doplnkom, ktoré vám zabezpečia čistejšiu a krajšiu domácnosť.

Potrebujete poradiť? Netrápte sa a neváhajte nás osloviť.

© vivask.sk 2024, beží na systéme sellio od vibration.sk